Outlined R

Låsesmeden Tromsø fick uppdraget att installera lås, beslag och dörrautomatik i hela fastigheten, samt säkerhetslås och dörrautomatik i Sparebankens nya lokaler. Den sistnämnda delen av uppdraget omfattade inbrottssäkra lås i 58 dörrar med koppling till övergripande passer- och larmsystem, samt lås till 61 ordinarie kontorsdörrar,

Arkitektenes mål var å skape et moderne og åpent miljø, men samtidig beholde mest mulig av den opprinnelige stilen og materialene i huset, hvilket førte til en del utfordringer.

– Utmaningen för oss har varit att få modern säkerhetsteknologi att både fungera och smälta in i ett gammalt hus. Exempelvis ville arkitekterna inte ha några synliga kablar, samtidigt som huset har väldigt tjocka tegelväggar som ursprungligen inte var tänkta för tekniska installationer, säger Robin Klo, verksamhetschef på Låsesmeden Tromsø. 

Det er finnes også en gammel festsal i huset, der dørene trengte nye, elektroniske låser. For å kunne ivareta salens unike karakter, laget man spesialstøpte utgaver av de originale messinghåndtakene, som kunne kombineres med moderne låser.

Utfordringen for oss har vært å få moderne sikkerhetsteknologi til både å fungere og til å passe inn med et gammelt hus. Arkitektene ønsket for eksempel ikke noen synlige kabler, samtidig som huset har veldig tykke murvegger som ikke opprinnelig var ment for tekniske installasjoner.

Robin Klo, verksamhetschef på Låsesmeden Tromsø

Oppdraget pågikk i 6 måneder. En viktig suksessfaktor i forbindelse med arbeidet er samlede kravspesifikasjoner og beskrivelser av hver enkelt dør.

Rødbanken og Sparebankens lokaler ble nylig innviet i januar 2020. Etter gjennomføring av testoperasjoner og justeringer, vil oppdraget bli overført til en pågående serviceavtale, sier Robin Klo.